Dilemma's brief #1: Doodgaan kan altijd nog Beste Anne-Mei,   Toen ik Nico ontmoette, wist ik dat hij dood wilde. Niet meteen, maar over een tijdje. Als hij niet meer voor zichzelf zou kunnen zorgen. Wanneer hij als de gek uit de buurt door Haarlem zou gaan dwalen, zoals hij het zelf zei, dan wilde hij dood. Dat had hij altijd gezegd. Zijn dochter wist al vanaf het moment dat zij tot tien kon tellen dat haar vader niet meer wilde leven als hij afhankelijk zou worden van de zorg. Dus toen hij een paar jaar geleden te horen kreeg dat hij Alzheimer had, keek niemand ervan op dat hij op tijd uit het leven wilde stappen en zijn voorbereidingen ging treffen. Zijn dochter en zijn vriend waren van harte bereid hem hierin te begeleiden, uit respect voor zijn uitdrukkelijke wens. Ik kan het me voorstellen dat je niet meer

Deze inhoud is beperkt tot leden van de site. Als u een bestaande gebruiker bent, log dan in. (menu: "Over Dilemmaboek" > "Inloggen") Een lidmaatschap krijgt u gratis bij de aanschaf van ons boek: (menu: "Bestel")

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
Categorieën: Alle artikelenDilemma's