Als in november 2014 een paginagroot interview in het Algemeen Dagblad verschijnt met de hoogbejaarde Ben Oude Nijhuis en zijn vriend Joop van Rijn, over de deplorabele zorg van hun partners in een Haags verpleeghuis, is voor Jan Slagter de maat vol. Jan Slagter Het Ben Oude NijHuis: waar elke euro naar de zorg gaat Hij besluit zelf in actie te komen en een woonvorm op te zetten waar mensen met dementie en een kleine beurs wél de juiste zorg krijgen. Kleinschalig, zonder duurbetaalde managers en midden in de samenleving. Het is het begin van een moeizame tocht waarin hij tegen nogal wat heilige huisjes moet schoppen om zijn plannen te realiseren. Het interview in het Algemeen Dagblad leidt tot een heftig debat over de kwaliteit van de verpleeghuiszorg. Voor staatssecretaris van Volksgezondheid, Martin van Rijn, is het een pijnlijke kwestie, want een van de twee klagers is zijn eigen

Deze inhoud is beperkt tot leden van de site. Als u een bestaande gebruiker bent, log dan in. (menu: "Over Dilemmaboek" > "Inloggen") Een lidmaatschap krijgt u gratis bij de aanschaf van ons boek: (menu: "Bestel")

Aanmelden voor bestaande gebruikers