Dat het leven met dementie niet alleen maar zwaar is, bewijst de cursus De kracht van herinneringen. Mensen met dementie hebben vaak een goed geheugen als het gaat om gebeurtenissen of belevingen uit hun jeugd. Het ophalen van deze herinneringen door middel van spel geeft veel plezier en mantelzorgers krijgen een beter inzicht in de leefwereld van mensen met dementie. Linda van de Zande & Nicole van Brunschot De in Europa ontwikkelde methodiek wordt inmiddels in elf landen uitgevoerd en is door Ergoworld in Nederland geintroduceerd. Kunstzinnig therapeut Linda van de Zande en ergotherapeut Nicole van Brunschot, beiden werkzaam voor onder andere woonzorgcentrum De Rijp, Overspaarne en diverse dagcentra in Haarlem, organiseren sinds 2016 de cursus De kracht van herinnering in de regio Haarlem. “Het programma is heel interactief, positief, leerzaam en vooral leuk. We maken gebruik van spelletjes, ervaringsoefeningen, muziek en beweging. Het is mooi om te zien dat

Deze inhoud is beperkt tot leden van de site. Als u een bestaande gebruiker bent, log dan in. (menu: "Over Dilemmaboek" > "Inloggen") Een lidmaatschap krijgt u gratis bij de aanschaf van ons boek: (menu: "Bestel")

Aanmelden voor bestaande gebruikers