De medische wetenschap heeft na veertig jaar onderzoek nog geen pil tegen Alzheimer gevonden. Het aantal mensen met dementie neemt enorm toe, evenals de kosten voor hun zorg. Om deze mensen een waardig leven te bieden, verlangt de overheid dat de samenleving dementievriendelijk wordt. Hoewel zorg voor elkaar niets meer is dan een vorm van beschaving, lijkt die ambitie diametraal op de maatschappelijke trends te staan. Samen met de Vlaamse psychiater Dirk De Wachter en auteur van het veelgelezen boek Borderline Times, ga ik in gesprek over het dilemma van de barmhartigheid. Prof. dr. Dirk De Wachter Dirk De Wachter is diensthoofd en systeemtherapeut in het Psychiatrisch Centrum van de Katholieke Universiteit Leuven. Het voormalig klooster, waar sinds eind negentiende eeuw mensen met zielenpijn worden geholpen, is een sober complex van witte gebouwen aan de rand van het dorp Kortenberg. Hier behandelt hij mensen met de zwaarste depressies, schizofrenie of

Deze inhoud is beperkt tot leden van de site. Als u een bestaande gebruiker bent, log dan in. (menu: "Over Dilemmaboek" > "Inloggen") Een lidmaatschap krijgt u gratis bij de aanschaf van ons boek: (menu: "Bestel")

Aanmelden voor bestaande gebruikers
   
Categorieën: Alle artikelenDilemma's