Hoe is technologie in te passen als hulpmiddel voor ouderen met dementie? Kan een robot uitkomst bieden om eenzaamheid tegen te gaan en mensen met dementie langer zelfstandig laten functioneren? Tessa Wang Long Li en Robert Paauwe, oprichters van Tinybots (https://www.tinybots.nl/) in Nijmegen, geloven heilig in de toegevoegde waarde van de door hen bedachte Tessa. Zeventig procent van de thuiswonende mensen met dementie in de grote steden woont alleen. Een mantelzorger is niet altijd aanwezig en omdat mensen met dementie het vermogen verliezen om zelf initiatieven te nemen, dreigen zij in een isolement te komen en vergeten zij zichzelf te verzorgen. De inzet van sociale robotica kan dan uitkomst bieden, zo is de gedachte van de jonge ondernemers. Tessa ziet er uit als een aangeklede bloempot met een hoedje op. Het is geen klassieke robot die taken uit handen neemt, maar een Chief Reminder Officer, zoals de ontwikkelaars haar grappend

Deze inhoud is beperkt tot leden van de site. Als u een bestaande gebruiker bent, log dan in. (menu: "Over Dilemmaboek" > "Inloggen") Een lidmaatschap krijgt u gratis bij de aanschaf van ons boek: (menu: "Bestel")

Aanmelden voor bestaande gebruikers