Er is geen medicijn tegen dementie. Als je het eenmaal hebt, dan moet je er maar het beste van zien te maken. Hoe doe je dat, leven met dementie?
Met die vraag volgde Erik Zwiers een paar jaar zes mensen met dementie in hun dagelijks leven.

Zolang ik er ben

Alzheimer en het dilemma van de vervliegende geest

In het boek Zolang ik er ben vertellen Nico, Mineke, Leo, Marlies, Harald en Theo hoe zij met hun dementie omgaan en tegen welke problemen zij in het dagelijks leven aan lopen. Het zijn persoonlijke en erg mooi geschreven verhalen.

In de persoonlijke verhalen wordt uitgebreid ingegaan op vragen als:

"Hoe kan ik omgaan met mijn veranderende gedrag?"
"Doe ik nog mee?"
"Mag ik zelf beslissen wat ik wil?"

Het zijn vragen die u zichzelf misschien ook stelt. Dan zult u zich in dit boek herkennen.

Wat dit boek zo bijzonder maakt, is dat mensen met dementie alle ruimte krijgen om hun eigen verhaal vertellen.

"Het boek ligt nu een week op de eettafel. Iedereen die langskomt pakt het op.
En dan praten we erover."

In het boek staan ook veel zwart-wit foto's van fotograaf Leo De Bock. Wat vooral opvalt in de foto's is dat mensen met dementie práchtige mensen zijn, die ertoe doen! Daarom is Zolang ik er ben ook een boek voor op de salontafel. Om af en toe eens doorheen te bladeren. Alleen, of samen met familie of vrienden.

Zolang ik er ben

Auteur: Erik Zwiers
Aantal pagina's: 256
Afmeting: 30 X 24 cm
ISBN: 978-90-824-9200-2