Haarlem Vergeet je Niet

Hoe maken we Haarlem dementievriendelijk? Tijdens het evenement 'Haarlem vergeet je niet' op 4 oktober gaan we daarover met elkaar in gesprek. Een inspirerende middag voor en door mensen met dementie, mantelzorgers, (zorg)professionals en maatschappelijke organisaties. Centraal staan de vragen van mensen met dementie en hun wensen voor een zinvolle daginvulling. 

Ton van Amstel (59) heeft Alzheimer en doet graag vrijwilligerswerk. "Ik kan nog steeds mijn steentje bijdragen aan de samenleving." (foto: Marisa Beretta)

Tijdens het evenement krijgen mensen met dementie het podium om hun wensen en vragen voor een zinvolle daginvulling voor te leggen aan het publiek. Vervolgens gaan we samen met hen op zoek naar antwoorden en oplossingen.

Meld u nu aan!

Mensen met dementie, mantelzorgers, (zorg)professionals en maatschappelijke organisatie zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen.

'Haarlem vergeet je niet' vindt plaats op donderdag 4 oktober van 13.00 tot 17.30 uur in de Haarlemmer Kweektuin. Deelname is gratis! Via deze link kunt u zich aanmelden. Let op: er is plaats voor slechts 200 mensen.

Inspirerend programma

Presentatie Zolang ik er ben in het KweekCafe, Haarlem

13.00-13.30 uur: Ontvangst
U wordt ontvangen in de Hoge Kas van het Kweekcafe met koffie, thee en muziek

13:30-14.30 uur: Talkshow: Onbeperkt meedoen
Journalist Erik Zwiers gaat in gesprek met professor Anne-Mei The, grondlegger van de Sociale Benadering Dementie. Samen ontvangen zij zes mensen met dementie die hun vragen voorleggen ten aanzien van een zinvolle daginvulling en de toegankelijkheid van de stad.

14.30-15.45 uur: Workshops
Hoe kunnen we de toegankelijkheid van de stad en het ondersteuningsaanbod beter afstemmen op de behoeften van mensen met dementie? Uw kennis, ideeën en expertise maken Haarlem Dementievriendelijk!

15.45-16.30 uur: Uitkomsten workshops en hoe verder
Presentatie van de uitkomsten en hoe we daar verder mee zullen gaan.

16.30-17.30 uur: Afsluiting
We sluiten de middag af met een borrel en live muziek.

'Haarlem vergeet je niet' vindt plaats in het Kweekcafé HaarlemKleverlaan 9 , Haarlem 

De organisatie is in handen van de gemeente Haarlem i.s.m. Netwerk Kwetsbare Ouderen, Alzheimer Nederland afd. Zuid-Kennemerland, Tao of Care en Dilemmaboek.

Klik hier om u aan te melden!

Ook interessant...

Zolang ik er ben

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *