De Talkshow

Wil je in gesprek met de de schrijver, hoofdpersonen en andere boeiende personen uit Zolang ik er ben? Kom dan naar een van onze meet ups!

Tijdens de meet ups staan een of meerdere personen of onderwerpen uit Zolang ik er ben centraal. Onder leiding van moderator Erik Zwiers worden thema’s uit het boek besproken met relevante gasten uit de wetenschap, politiek en zorg. Hoofdpersonen uit het boek of andere mensen met dementie nemen altijd deel in het gesprek. Inspraak door het publiek wordt zeer gewaardeerd.

De eerstvolgende meet ups vinden plaats in:

Zolang ik er ben. 2018
Weesp

5 juli: Zolang ik er ben, doe ik nog mee.

In deze meet up gaan we in gesprek met twee mensen met Alzheimerpatiënten over de vraag: “Doe ik nog mee?” Dit onderwerp sluit naadloos aan bij het actieplan Meedoen zonder Beperking dat minister Hugo de Jonge vorige maand naar de Tweede Kamer stuurde. De minister wil met dit plan ervoor zorgen dat mensen met een beperking makkelijker kunnen meedoen in de samenleving. Nu stuiten zij nog te vaak op allerlei drempels. Hoe zit dat voor mensen met dementie?

Leo van Dijk (84) is een van de hoofdpersonen uit Zolang ik er ben. Hij heeft een brochure geschreven met 9 inspirerende tips om zo lang mogelijk actief en zelfstandig te blijven. Tien jaar geleden werd hij gediagnosticeerd en trekt er nog dagelijks op uit.

Duveke (65) was hoofd van een geriatrische verpleegafdeling toen zij drie jaar voor haar pensioen noodgedwongen moest stoppen met werken. Duveke woont alleen in hartje Haarlem. Bij de bakker, op de sportclub en in haar stamkroeg weten ze dat ze vergeetachtig is en dat maakt het voor haar een stuk makkelijker.

Locatie: Hotel het Hart van Weesp, Herengracht 35, Weesp
Aanvang: 19.30 uur
Toegang: gratis

4 oktober: Haarlem vergeet je niet

Hoe maken we Haarlem dementievriendelijk? Tijdens het evenement ‘Haarlem Vergeet je Niet’ gaan we daarover met elkaar in gesprek. Samen met mensen met dementie, mantelzorgers, (zorg)professionals en maatschappelijke organisaties gaan we op zoek naar een betere ondersteuning voor mensen met dementie. Centraal staan de vragen en wensen van mensen met dementie zelf. Speciale gast bij het evenement is Anne-Mei The, bekend van de sociale benadering van dementie. Kijk hier voor meer informatie en inschrijving.

Locatie: Kweekcafe, Kleverlaan 9, Haarlem
Aanvang: 13.00 –  Sluiting: 17.30 uur
Toegang: gratis op reservering.

Vinkeveen

10 oktober 2018: Zolang ik er ben, doe ik nog mee! 

Programma volgt binnenkort

Locatie:
Aanvang: 19.30 uur
Toegang: gratis

Zelf een meet up organiseren?

Wilt u een Zolang ik er ben meet up bij u in de buurt organiseren? Dat kan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.